Smoothie med blåbär, banan och avokado

Jag startar gärna dagen med en mättande och nyttig smoothie, här delar jag ett av mina favorit smoothie recept med dig som innehåller både blåbär, banan och avokado. Ibland gör jag min smoothie på havremjölk och ibland på yoghurt. Detta är ett riktigt hälsosamt och gott smoothie recept där jag använt mig av både frysta blåbär, banan och avokado i receptet, men du kan likaväl använda dig av färska blåbär såklart. Om du ska servera en större frukost så kan du dubbla receptet och hälla upp allt i en karaff och ställa fram små glas på bordet så att alla kan själva hälla upp av smoothien. Jag gör ofta ett stort glas till mig själv på morgonen och tycker att detta är tillräckligt mättande för mig fram till lunch. Smoothie passar lika bra att dricka till frukost, lunch eller som ett mellanmål om man känner sig sugen på något nyttigt och mättande. Smoothiereceptet med blåbär, banan, och avokado hittar du här:

Ingredienser

Räcker till en stor smoothie eller 2-3 mindre.

Du behöver även en blender eller en stavmixer.

  • 1 dl havremjölk eller naturell yoghurt
  • 1/2 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
  • 1/2 dl avokado
  • 1/2 dl blåbär
  • 1 banan

Kör allt i en blender och häll upp på glas eller i en karaff.

Ha en fin dag!!
/Malin

Fler recept hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

2 reaktioner till “Smoothie med blåbär, banan och avokado

Hej, tack för att du läste! /Malin