Svinnsmarta Hallonkex

Svinnsmarta hallonkex gör jag av det som blir över när jag gör en mousse av hallon; https://fabfoodieswede.com/2021/09/06/hallonmousse-pa-farska-eller-frysta-hallon/ Riktigt enkelt att göra, och gott är det. Det enda du behöver är tid för att låta hallonkexen riktigt torka. Svinnsmart försöker jag oftast vara och att ta vara på allt av de goda hallonen känns bra. Hallonkex gör man på den härliga hallonmassan som blir över när du har kokat upp dem. Med hallonmassan kan du göra jättegoda hallonkex som du kan äta som de är eller dekorera din mousse eller något annat med. Superenkelt recept, också slänger du inget! Visst är det svinnsmart och bra att använda sig av hallonrester? Idéen fick jag en dag när jag jobbade i köket på KSLA och gjorde moussé på hallon till en väldans massa gäster. Jag såg alla hallonrester jag hade över och vips så var hallonkexet på gång att torka i ugnen:)

Du behöver…

Det viktiga är att du låter hallonmassan rinna av ordentligt innan du formar den till små hallonkex och lägger dem på ett bakplåtspapper.

Värm upp ugnen till 125 grader, och sätt in plåten med kex i 1, 5 timme cirka. Efter 45 minuter vänder du på kexen med en stekspade, så att de blir torra på båda sidorna. Sätt plåten mitt i ugnen, öppna ugnen lite då och då för att få ut fukten. 

Beroende på ugn så tar det ungefär 1,5 timma…

Förvara i en plåtburk med lock.

Bild och recept Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@fabfoodieswede

3 reaktioner till “Svinnsmarta Hallonkex

Hej, tack för att du läste! /Malin