Max Stiegl från Gut Purbach

Max Stiegl från Gut Purbach har ett gästspel på 665°F på Andaz i Singapore mellan den 13-17 oktober. Jag träffade Max och testade några av rätterna inför gästspelet. Max var Året’s Kock i Österrike 2021, och när han var endast 19 år så var han den yngsta kocken att bli tilldelad en Michelin stjärna!! Max Stiegl kallas ofta för “The Kitchen Anarchist” för sitt kreativa sätt och matlagning, han tillagar ofta maten tvärtemot hur den traditionellt brukar tillagas. Hållbar matlagning eftersom nästan inget går till spillo i köket på hans restaurang Gut Purbach, inte bara av respekt för djuret utan också på grund av hans övertygelse om att det är det som gör en bra kock – förmågan att bearbeta ett helt djur från mun till svans. Men allt började med att han efter att ha fått hjälp att starta en egen restaurang inte hade så mycket pengar och köpte in hela djur, det mest ekonomiska var då att hitta på maträtter med delar av hela djuret. I hjärtat av Burgenland ligger Max Stiegls restaurang, Gut Purbach, som lockar till sig matintresserade över hela världen. Max Stiegl är vida känd för att tillaga allt av djuret, “från mun till svans”.

Med en bakgrund genomsyrad av kulinariska traditioner och sitt engagemang för hållbarhet, har Stiegl utvecklat ett rykte som en av de mest innovativa och kreativa kockarna i gastronomivärlden. När han inte är i sitt kök på Gut Purbach så är han allt som oftast gäst i matlagningsprogram eller har pop up’s på olika restauranger i världen. Det går att boka bort för både lunch och middag på 665°F på Andaz.

Hej, tack för att du läste! /Malin