R Asia

På R Asia äter du äkta kinesisk mat som man gör i Kina. Restaurangen ligger precis vid tunnelbaneuppgången i Solna så det är lätt att ta sig hit. På restaurangen har du två alternativ, antingen så väljer du att äta buffet, eller så äter du riktig kinamat. R Asia har även två privata rum som man kan boka för en privat fest med äkta kinesisk mat. De har till och med en karaoke här så det är precis som att vara i Kina. (Jag älskar karaoke;)

Feiteng fisk

Fei Teng fisk

Jag skulle rekommendera dig att beställa in Fei Teng fisken som kanske ser läskig ut, men faktum är att nästan alla älskar denna rätten! Jag har en vän som åt en hel fisk ensam en gång eftersom jag ville ha annan mat ..

Mycket kinamat att välja på hos R Asia

De serverar bland annat Guobao fläsk, Pork Belly med chili olja och fisk doftande aubergine. Auberginen har ingen fisk i sig, den är bara tillberedd på samma sätt som en klassisk gammal kinesisk fiskrätt. Det finns hur mycket som helst att välja på, och vet du inte vad du ska välja så be personalen om hjälp.

Vad ska man dricka till kinamat?

I kina dricker man ofta öl eller så Baijiu, den vita spriten. Baijiu ska halsas, men man dricker Baijiu ur små glas, så det är inte så farligt som det låter. Om du vill dricka öl så är Tsingtao den absolut vanligaste ölsorten. Tsingtao kommer från staden Qingdao och det grundades av tyska bosättare i början av 1900-talet. Idag är det ett av världens största bryggerier och man kan köpa ölen över hela världen. Och faktum är att den passar perfekt till kinamat.

R Asia’s buffé har jag faktiskt ingen aning om hur den är eftersom jag alltid vill äta all god mat jag har ätit i Kina.

© Bild Malin Nordblom, Fab Foodie Swede

Email: fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede Följ mig gärna!

www.rasia.se

Hej, tack för att du läste! /Malin