L’Avventura

Om du vill äta på en riktigt mysig italiensk restaurang så är L’Avventura ett väldigt bra alternativ i Stockholm som drivs av ingen mindre än Karl Ljung. L’Avventura är beläget i en före detta biograf från 1920-talet, och här får du känslan av att befinna dig i en gammal italiensk dekadent restaurang så fort du kommer innanför dörrarna. Väggmålningarna och stuckaturen av Nils Asplund, Jöns Thulin och Augusto Conte finns finns än idag kvar i original och är värda ett besök bara dom .

Härligt italienskt i Stockholm

Maten delas gärna vid bordet och planera gärna för att beställa in lite olika rätter. Jag börjar alltid med lite olika anti pasto, och deras Arancine som är friterade tryffel och svamprisottobollar är mycket goda tycker jag! Jag är även väldigt svag för deras tryffelpasta. Det finns även en avsmakningsmeny som är ett bra alternativ. Det som slår mig varje gång jag är här är att deras rekommenderade kombinationer av vin och mat alltid är så välkomponerade. Prismässigt så ligger en pasta runt 200 kronor och en anti pasto runt 70 kronor. Jag tycker att det är bra priser här med tanke på vad du får ifråga om mat och miljö.

Miljön är faktiskt helt magisk, det är som en liten drömvärld där man kan stänga ute allt annat för några timmar. Likaväl som att du kan äta i restaurangen en trappa ner så kan du ta en drink i deras långa bar om du känner för det.

Francesco, Susanne, Johan, jag;), Lars och Anders.
Baren på L’Avventura, det finns även små sittgrupper att sitta i.

L’Avventura

Sveavägen 77

111 43 Stockholm

info@lavventura.se
08-519 422 74

Text och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

About

EAT, DRINK, TRAVEL AND ENJOY! Love traveling for food! E-Mail: fabfoodieswede@hotmail.com Insta: fabfoodieswede

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: