L’Avventura

Mysigt och italienskt är ord som passar perfekt på L’Avventura som drivs av Karl Ljung, till på köpet så smakar maten fantastiskt. L’Avventura ligger i det gamla delvis K-märkta Metropolpalatset som inrymde biograf Lyran och en restaurang på 1920-talet. Känslan av att befinna sig i en gammal italiensk dekadent film infinner sig så fort du kommer innanför dörrarna på L’Avventura. Väggmålningarna och stuckaturen av Nils Asplund, Jöns Thulin och Augusto Conte finns finns än idag kvar i original och är värda ett besök bara dom. Personligen hade jag tagit en pasta och ett glas rött till…

Härligt italienskt i Stockholm

Maten delas gärna vid bordet och beställ in lite olika rätter. att dela på så blir det extra festligt. Jag börjar nästan alltid med lite olika anti pasto, och deras Arancine som är friterade tryffel och svamprisottobollar kan jag verkligen rekommendera!! Personligen är jag även väldigt svag för deras tryffelpasta… Det finns en avsmakningsmeny som är ett bra alternativ om du vill testa på lite olika maträtter. Det som slår mig varje gång jag är här är att deras rekommenderade kombinationer av vin och mat alltid är så välkomponerade. Prismässigt så ligger en pasta runt 200 kronor och en anti pasto runt 70 kronor. Jag tycker att det är bra priser här med tanke på vad du får ifråga om mat och miljö.

Miljön är faktiskt helt magisk, det är som en liten drömvärld där man kan stänga ute allt annat för några timmar. Likaväl som att du kan äta i restaurangen en trappa ner så kan du ta en drink i deras långa bar om du känner för det.

Francesco, Susanne, Johan, jag;), Lars och Anders.
Baren på L’Avventura, det finns även små sittgrupper att sitta i.

L’Avventura

Sveavägen 77

111 43 Stockholm

info@lavventura.se
08-519 422 74

Recept och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com