Diki, A flirt with the 20’s

Diki Diki var en populär cocktail på 20-talet, och jag har tagit inspiration från den. Med svensk Grönstedts punsch, grape och lite annat så har du här en riktigt god cocktail. Hoppas du gillar mitt drinkrecept!

Diki, A flirt with the 20’s

 • Stor isbit, eller två mindre
 • 8cl grape juice
 • 8 cl apelsin juice
 • 4 cl Grönstedts punsch
 • 2 cl färskpressad lime

Så här gör du en Diki

 1. Rimma ett Martiniglas genom att dra en citron, eller lime längst översta ytterkanten. Rulla sedan den delen av glaset i socker.
 2. Lägg is i en mixer
 3. Måtta upp alla ingredienser och skaka.
 4. Häll upp och servera.

Om du blandar ihop den här cocktailen så berätta gärna vad du tyckte, eller tagga @fabfoodieswede på Insta!

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

4 Comments

 • macalder02 30 april, 2020 at 20:39 Reply

  Kvinnliga koketter är alltid välkomna genom århundradena. Cocktailen ser bra ut. Och eftersom det finns tid kommer vi att försöka göra det som anges i ditt recept och i bilden. Om ditt leende följer receptet kommer det förmodligen att smaka bra.
  Tack för ditt fantastiska recept.
  hälsningar
  Manuel (Chile)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: