Blåbärssmoothie

Blåbär innehåller otroligt mycket nyttigheter och jag försöker äta blåbär någon gång i veckan. Antingen gör jag en blåbärssmoothie, eller så strör jag blåbären över min gröt. Blåbär innehåller antioxidanter, flavonoider och antocyaner och mycket annat som skyddar mot sjukdomar, stabiliserar nivåerna av kollagen, bra för magen, synen och mycket annat. Jag använder bara svenska blåbär, och försöker fylla frysen med både egenplockade och köpta blåbär på hösten.

Smoothie recept

Ger en stor smoothie

  • 1 dl blåbär
  • 1 banan
  • 2 msk mandlar
  • 1/2 yoghurt
  • 1/2 dl färskpressad apelsin (eller färdig apelsinjuice)

Blanda allt i en blender och servera direkt.

Om du har smoothie över så kan du spara den i kylen, eller så häller du upp den i glassformar så har du en god snack! 

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: