Blåbärssmoothie

Blåbär innehåller otroligt mycket nyttigheter och jag försöker äta blåbär någon gång i veckan. Antingen gör jag en blåbärssmoothie, eller så strör jag blåbären över min gröt. Blåbär innehåller antioxidanter, flavonoider och antocyaner och mycket annat som skyddar mot sjukdomar, stabiliserar nivåerna av kollagen, bra för magen, synen och mycket annat. Jag använder bara svenska blåbär, och försöker fylla frysen med både egenplockade och köpta blåbär på hösten.

Smoothie recept

Ger en stor smoothie

  • 1 dl blåbär
  • 1 banan
  • 2 msk mandlar
  • 1/2 yoghurt
  • 1/2 dl färskpressad apelsin (eller färdig apelsinjuice)

Blanda allt i en blender och servera direkt.

Om du har smoothie över så kan du spara den i kylen, eller så häller du upp den i glassformar så har du en god snack! 

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin