Citrongräs och grönkålssmoothie

Härligt grön och med en exotisk smak av citrongräs. Jag odlar eget citrongräs så att jag alltid har färskt eller fruset att ha i mina smoothies. En grönkålssmoothie med citrongräs, mango och banan gör att man inte smakar just kålen så mycket, vilket jag tycker är bra. Du kan använda dig av färska eller frysta grönsaker och frukter. Om du använder dig av frysta produkter så kör dom lite längre i blendern.

Grön smoothie ingredienser

Ger 1 stor smoothie

  • 1/2 mango
  • 0,75 dl apelsinjuice färskpressad eller färdig
  • 1/2 banan
  • Ca 50 gram grönkål
  • Ca 3 cm citrongräs
  • 1/2 dl havremjölk, kokosmjölk eller yoghurt (smakar gott med vilket som, jag varierar mig)

Så här blandar du ihop en hälsosam grön smoothie

Du kör ner allt i en blender, låt den gå ca 30 sekunder och om frusna grönsaker och frukter cirka 1 minut.

Häll upp på glas och servera direkt.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin