Enzo Bartoli vinprovning

Jag har varit på en spännande vinprovning med Independent Wine Company och Seven Inches där vi provade deras Enzo Bartoli Barolo Bussia Cru 2016. Provningen ägde rum på Brillo i Stockholm med Anderas Wickman som ledde den under väldigt trevliga former.

2016, ett alldeles utmärkt år

Året var väldigt bra och enligt uppgift är detta en av de bästa årgången på två decennier. Det visar sig i detta vinet som smakade helt fantastiskt. Jag är ju ej någon utbildad sommelier, men uppskattar goda viner. För mig som kände dofter av bland annat mossa och rosenblad så tänker jag mig att man serverar detta vinet till en mustig gryta, något med tryffel eller varför inte en viltbricka. Doften var helt magisk och robust, och när jag drack av detta så blev jag faktiskt glad över att det är höst. Och även om Enzo Bartoli Barolo Bussia Cru 2016 är gott nu så passar det väldigt bra att lagra i 7-15 år för att få fram en ännu mognare karaktär. Jag har två flaskor, varav den ena ska lagras minst 7 år, jag återkommer..

Enzo Bartoli Barolo Bussia Cru

Nr 77350, pris 299 kronor för 750 ml.

Bag-in-Box!

Vi testade även en helt annan grej, deras bag-in-box! Och jag vet att många inte vill dricka bag-in-box, men faktum är att många i Sverige vill det! Jag har alltid en box hemma, bra att ha både till mat men även om man bara vill ha lite vin tycker jag. Den här har en blandning av barberadruvor från Monferrato och Nebbiolo från Langhe och har en fin mörkröd färg. Ett bra basvin, testade hemma till en svamprisotto och det passade utmärkt.

Enzo Bartoli Piemonte

Nr 76055, kostar 289 kronor för 3000 ml.

Calamari med en persiljeaioli passade väldigt bra till ett glas Barolo Bussia.
Vi startade med lite Enzo Bartoli Rosato innan provningen.

Andreas Wickman
Jag, Mattias, Helena och Jesper.

Text och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin