Ristorante Inkiostro

Terry Giacomello är kökschef på Ristorante Inkiostro i Parma, och det är ett lekfullt och innovativt kök som här erbjuds. Ibland är rätterna fantastiska, ibland lite väl lekfulla för min smak. Ristorante Inkiostro är modern italiensk cuisine på hög nivå, och maten matchar inredningen som är modern och nytänkande. Detta är den andra delen av Italien, landet som skapar mode och möbler, och vackert upplagd mat som imponerar.

Avskalad elegans

Maten, precis som inredningen är ren i presentationen. Man arbetar mycket med få råvaror per rätt, och allt ser riktigt vackert ut. Jag personligen tyckte att tallrikspresentationerna var bättre än maten. Dock var några av rätterna helt enastående, som deras ravioli med Parmigiano Reggiano som jag verkligen älskade!

Grymt snygg och god ravioli på Inkiostro.

Jag tycker som alltid, att om man går på en restaurang som denna så ska man ta in en avsmakningsmeny. Och på Ristorante Inkiostro är det riktigt spännande att se vad som kommer in varje gång. För Terry Giacomello är bra på att få fram spännande rätter, och italienarna älskar honom! Texturer och smaker möts riktigt väl här.

Till och med brödserveringen är modern på Inkiostro.
Efterrätten var fantastisk! Och till och med den innehöll Parmigiano Reggiano.

Michelin restaurang

Ristorante Inkiostro har en Michelin stjärna så det kan vara bra att boka bord här!

Terry Giacomelo och jag i köket på Ristorante Inkiostro.

Ristorante Inkiostro adress

via San Leonardo 124, Parma, 43122, Italy

https://www.ristoranteinkiostro.it/?lang=en

Text och bild Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin