Trattoria Ai Due Platani

Precis som att ett besök i Parma innefattar att du äter Parmigiani Reggiano så är ett besök på Trattoria Ai Due Platani ett måste! Trattorian är belägen i Coloreto några kilometer utanför Parma. Ai Due Platani har funnits i 5 generationer, och efftersom inte mycket är ändrat här så skulle jag viljasäga att detta är så genuint italienskt du kan komma. Här blir du serverad traditionell italiensk mat i en mysig miljö.

Dagens ravioli, och du väljer vad du vill ta in när sett vad de har.

Så varför måste du äta mat på Trattoria Ai Due Platani kanske du frågar dig?

Först och främst är det så otroligtvackert och pittoreskt, restaurangen är belägen mitt emot ett fält. Interiören är precis så som du tänker dig en italiensk gammeldags restaurang, rutiga dukar och en massa prylar att titta på. Ett besök här är en helhetsupplevelse, och eftersom jag äter ute ganska ofta så kan jag vara ganska kräsen ibland. Men detta stället var bara kärlek på alla sätt. Maten, miljön och upplevelsen! Råvarorna var av god kvalitet, kockarna visste exakt vad de skulle göra och servitörerna var så där italienskt charmiga.En tallrik med parmaskinka, Parmigiano Reggiano, nylagad pasta, risotto, vin etc .. Inga nymodigheter, men faktiskt den bästa itailenska matupplevelsen jag någonsin haft!Vi stannade länge, och jag hade gärna åkt hit igen dagen efter.Glassmaskinen de använder sig av är från 50-talet, och här tillagar de gelato två gånger om dagen. En till lunch, en till middag. Den serveras med ditt val av godsaker från vagnen. Jag hade en dulce sås, zabbaione och hasselnötter! Inte säker på hur det gick till efter all mat, men jag fick ner efterrätten också…Mycket att välja på…

Ai Due Platani, Strada Budellumgo 104/a, 43123 Coloreto, Parma

Telefon +39 521 645626

Du tar dig hit med cykel eller bil.

Text och bild Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Trattoria Ai Due Platani

  1. Pingback: Pepèn Parma -

Hej, tack för att du läste! /Malin