Pepèn Parma

I Parma kryllar det av små ställen med god mat, men Pepén Parma är nog ett av de mest välkända ställena. Det är inte stort, och helst står man på gatan och äter och dricker. Det är italiensk street food när det är som bäst.

Pesto Di Cavallo, vad är det?

Jag beställde bland annat in en Carciofa, en väldigt god krämig paj med Parmigiano Reggiano (såklart), kronärtskockshjärta, spenat och ricotta. Och självklart smakade jag på deras välkända Pesto Di Cavallo sandwich som är gjord på hästkött. Det är helt enkelt en hästkötts tartar på en smörgås. Och Pepén är kända för just sin Pesto Di Cavallo i hela Italien, det är faktiskt så att folk kommer från hela världen för att äta deras Pesto Di Cavallo sandwich. Det smakar som en god tartar, inte konstigare än det.

Klassiskt matställe i Parma

Pepén har funnits sedan 1961, och inte mycket har hänt här sedan dess. Se bilden längst ner så ser du hur det såg ut förr på Pepén Parma!Hit går du för att hänga, äta och titta på folk!

Pepén Parma adress

Borgo S.Ambrogio 2, 43100 Parma

Text och bild Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

If you wan’t to use the content or photos please contact:

fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

  • Tracey 17 oktober, 2019 at 09:49 Reply

    Wish I’d read this earlier! I was in Parma last year and missed this place! Looks great.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: