Grönkålssallad med granatäppledressing

Grönkål hör vintern till, och den passar väldigt bra i en sallad. Till på köpet är det väldigt nyttigt att äta grönkål, den är full av C-vitaminer, antioxidanter, fibrer och mycket annat. Personligen tycker jag inte om att äta grönkål utan andra saker till, och en grönkålssallad med granatäpple, ägg, ost och en god granatäppledressing är jättegott till lunch eller i kombination med något annat. Granatäppledressingen kan du hälla på vilken sallad som helst såklart!

Salladen

Räcker till en person eller till 2-3 personer som en sidosallad

Salladsingredienser

 • 2-3 dl grönkålsblad (65 gram)
 • 2 ägg, kokt och delat på mitten. (Jag kokar mitt i 9 minuter från att jag lägger ner ägget i det kalla vattnet.)
 • 1 dl granatäpplekärnor
 • 1/2 dl rostade kikärtor
 • 100 gram Saganaki (grekisk ost) alternativt en blåmögelost eller fetaost, uppskuren i mindre bitar. Hoppa över osten om du inte äter ost.
 • 1-2 skivade tomater

Granatäppledressing ingredienser

 • 2 msk granatäpplejuice (Använd den du får när du delar granatäpplet)
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk flytande olja
 • Salt efter smak, ca 1/2 tsk

Gör så här

 • Lägg upp alla salladsingredienser på ett fat eller i en skål.
 • Häll alla ingredienserna till dressingen i en burk med lock, skaka och häll över salladen.
 • Servera!

Recept och bild Malin Nordblom, Instagram fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • Här hittar du mina julrecept - 29 november, 2021 at 11:16 Reply

  […] Snabbkola 10 minuterskola, goda och lättgjorda!!! Saffranspannacotta Laga en saffranspannacotta i jul. Saffranskyckling med spännande smaker Mjuk pepparkaka En riktigt god mjuk pepparkaka med kristyr. Knäck på två olika sätt Knäck, ett måste i december? Saffranskaka med mandelmassa Härlig kombination av saffran och mandelmassa. Baka pepparkakor Att göra en egen pepparkaksdeg. Kristyr på olika sätt Kristyr till kakorna. Warm Apple Cocktail En engelsk kassiker. Wassail Dona Saffron by Malin Mitt eget julcocktail recept. Saffransparfait Väldigt god julefterrätt. Chokladkola Julkola till tomten. MINTKYSSAR Mintkyssar är en klassiker på jule MORMORS KÖTTBULLAR Köttbullar smakar godast när de rullas små.. Whisky köttbullar Whisky köttbullar! Saffransglas Saffransglas Lussebullar, ett måste till lucia… Baka egna lussebullar Grönkålssallad med granatäppledressing […]

 • Gör din egen grönsaksbuljong - 20 december, 2021 at 20:36 Reply

  […] Grönkålssallad med granatäppledressing […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: