Arancini, italienska risottobollar

Arancini är gjorda av risotto, och helst ska den ha stått sedan dagen innan. I mitt recept så använder jag mig av överbliven risotto. Du kan ju självklart koka upp en risotto, men låt den stå och bli kall först för det är mycket enklare! Arancini passar som ett litet snacks, som en del av en buffet. Jag har stoppat Prosciutto di Parma i dessa, men du kan trycka i ost eller någon grönsak om du hellre vill det. Arancini kan göras utan att ha något i mitten också. Ofta serverar man dom med en liten tomatsås att doppa dem i.

Ingrdienser

Detta receptet är baserat på två portioner kylskåpskall risotto.

Förbered alla ingredienserna innan du börjar rulla dina Arancini.

Så här gör du

  1. Rulla till öppna bollar, tryck in Prosciutto Di Parma och mozzarella i mitten av risottolollarna. Stäng bollen och rulla först i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
  2. När alla bollarna är klara så värmer du upp olja i en fritös eller i en gryta. (ha ett lock bredvid som säkerhet!)
  3. Fritera någon boll i taget tills de är gyllenbruna. Lägg upp på ett fat med hushållspapper så att de får rinna av innan de serveras.
Om du ska ha fyllning så lägg det i mitten innan du rullar ihop dem.

©Malin Nordblom, Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna! 

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: