En god gindrink med havtorn och lingon

Blandade en grymt god gindrink med havtorn och lingon till maten i veckan under ett online event med Skagerrak Gin. Här kommer receptet på gindrinken Thorn in my side som jag drack till en rostad jordärtskocka med favabönspure. Gindrinken passar dock lika bra före eller efter maten, riktigt god var den! De havtorn och lingon som blev över efter jag gjort sockerlagen till drinken hamnade på ett fat med gröt nästa dag, så inget svinn!

Mat och gindrinkar på gång.

Ingredienser

  • 50 ml Skagerrak Gin
  • 30 ml frysta havtorn
  • 30 ml frysta lingon
  • 100 ml syrad soda

Så här gör du de olika momenten

Sockerlag: Värm 2 dl vatten och 2 dl socker till sockret lösts upp.
Havtorn och lingon: lägg 30 gr frysta lingon och 30 gr frysta havtorn i 200 ml varm sockerlag. Låt dra i ungefär 30 minuter.
Sila bort bären och använd dem till något annat kul.
Syrad soda: rör försiktigt ned 4 tsk citronsyra i 250 ml vatten

Låt bären dra i sockerlagen i 30 minuter.

Drinken togs fram av Emil Åreng för Skagerrak Gin

Bild Malin Nordblom

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: