Internationella Ciderdagen

Igår var jag inbjuden att fira Internationella ciderdagen med Galipette och ett gäng underbara männsikor på en bakgård i Stockholm. Vädret var helt fantastiskt och som tur var så var det skugga på gården, inte ofta man behöver säga det… Internationella Ciderdagen bjöd på Galipette cidre, snacks och lite annat roligt. Det var helt underbart att få träffa en massa vänner på ett event, det händer inte så ofta längre.

Tre olika cidre, en ny är tydligen på ingång…

Galipette

Galipette startades av 3 killar, varav den ena Michael är min goda vän och gamla studievän från Shanghais sambo. Så det har varit roligt att följa deras resa, och det är en riktigt god äppelcider de har tagit fram på handplockade äpplen i Frankrike. Min personliga favorit är deras Galipette Brut som är läskande, torr och har en rik äppelsmak. Men de har även en alkoholfri cider och en Galipette Biologique som passar jättebra till mat som en grillad köttbit.

Cidre..

Cidre får man endast använda om det är en cidre gjord i nordvästra Frankrike av 100% fermenterad äppeljuice. Som man ser på deras flaska så står det PUR JUS, och det betyder ren juice.

Den här bjuder jag på:) Glädje! Ha en underbar helg!

En reaktion till “Internationella Ciderdagen

Hej, tack för att du läste! /Malin