Hur gör man en Gin och Tonic

Det viktigaste när man gör en gin och tonic är att du väljer en gin som du verkligen tycker om, det är ju den som har huvudrollen i den här enkla men ack så goda blandningen. Välj gärna en sort av en högre kvalitet, för det är en stor skillnad i smaken. Jag tycker att det finns väldigt många bra att välja på. Några jag ofta använder är Hernö, Stockholms Bränneri, Tanqueray, Hendricks, The Botanist eller G-Gin från Skånska Spritfabriken. Monkey 47 är riktigt god med, men den föredrar jag ofta att dricka som en whiskey, testa vet jag.

Vilket glas

Glaset du dricker den ur spelar också in på hur det kommer att smaka precis som vilken tonic du använder. Här får du ju välja vad du vill ha själv, de flesta använder sig av ett High ball glas, ett lite högre och ganska smalt glas. Jag föredrar att använda mig av Riedel’s GT glas eller ett lite vidare vinglas, för ur dem tycker jag att det är klart godast att dricka en Gin och Tonic.

Tonic

Köp en riktigt god tonic som en från Fever Tree, Swedish Tonic eller någon annan som du hittar på glasflaska. De på plast smakar inte så gott tycker jag..

Hur blandar man den då?

  • Fyll på med is i glaset, gärna lite större iskuber så att de inte smälter och vattnar ut drinken.
  • Häll upp 4 eller 6 cl gin.
  • Toppa med tonic och en lime eller citronklyfta. (som du skrubbat skalet på först!)
  • Servera och drick direkt ur glaset.
  • Skål.

Av Malin Nordblom fd bartender bland annat….

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

  • Sommar Sour - 21 juni, 2021 at 14:26 Reply

    […] Hur gör man en Gin och Tonic […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: