Sommar Sour

En god sommardrink är Sommar Sour som innehåller den svenska apertifen Svensk Sommar som finns i Systembolagets beställningssortiment. Svensk Sommar har smak av fläderblom och krusbär. Jag har även serverat den med is och äppelmust, vilket var gott det med. Sommar Sour passar perfekt innan middagen!

Ingredienser Sommar Sour

1 drink

  • 3 cl Svensk Sommar
  • 2 cl färskpressad citron
  • 1 cl sockerlag
  • äggvita (en räcker till 2-3 drinkar)

Häll alla ingredienserna i en shaker med mycket is, skaka och sila ner i ett mindre glas.

Vill du så garnerar du med en citronklyfta eller lite fläder.

Bild Malin Nordblom

Receptet är framtaget av Saturnus.

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: