Panacotta med smak av kaffe

En härligt len kaffesmak får panacottan när du blötlägger kaffebönorna i grädden några timmar innan den kokas upp. Jag valde mellanrostade kaffebönor med en ganska fyllig kaffesmak. Panacotta med smak av kaffe är en underbart god efterrätt som tillagas i förväg, tänk på att kaffebönorna ska ligga i grädden några timmar eller över natten innan de kokas upp. Passar perfekt efter en brunch eller middag. När du har haft kaffebönorna i grädden så sköljer du av dem och låter dem torka. Sen kan de malas ner till kaffet som du serverar till panacottan!

Ingredienser

Räcker till 4-5 portioner

  • 4,5 dl vispgrädde
  • 1 dl kaffebönor
  • 1 dl Gelésocker Multi
  • Kaffebönor att dekorera med
  • Mandelspån att dekorera med, de passar väldigt bra till panacottan

Gör så här

  • Häll upp grädden i en skål, lägg i kaffebönorna. Sätt på ett lock och låt stå i kylen några timmar eller över natten.
  • Häll upp i en gryta och ta bort kaffebönorna med en sked, blanda ner gelésockret och rör om.
  • Koka upp under omrörning och häll upp i glas eller skålar.
  • Sätt in i kylen så att de stelnar och blir kalla.
  • Dekorera med grädde, kaffebönor och mandelspån.

Recept och bild Malin Nordblom

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: