Disa Mohlin

Disa Molin vinnare av Årets Konditor 2018, och man hittar henne påkom konditor på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang i Göteborg. Jag ställde lite frågor till Disa:  

Var utbildade du dig till konditor? – Burgården Yrgo 

Vad är det mest minnesvärda du har bakat? – För några år sen gjorde jag en moussetårta i form av en elgitarr i verklig storlek. Det var många timmars jobb på den och lite huvudbry, men den blev grymt häftig! 

Vilket är ditt favorit matland? – Japan 

Vad ger dig inspiration? – Naturen, konst, människor, livet och sociala medier.

Vilket köksredskap kan du inte vara utan? – En liten vinkelpalett. 

Kommer du att tävla mer? – Just nu är jag ganska nöjd, jag har ju en titel att leva upp till ett år framöver.Men längre fram i tiden så hade det varit roligt. Jag älskar ju projekt! Har aldrig varit med i ett lag, det skulle vara kul. 

Finns det någon konditor som du tycker är en bra förebild? -Ja massor!!Men en av dem som jag är glad över att jag lärt känna är Maria Grave. 

Vad är det roligaste med ditt yrke? – Skapandet. 

Vad gör du om 5 år? – Förhoppningsvis så har jag massa spännande projekt på gång!  

Vad är ett måste på ditt julbord? -Knäck! 

Bild och intervju Malin Nordblom

Intervjun var först publicerad på Gourmet

Hej, tack för att du läste! /Malin