Julmarknad i Gdansk

Stora delar av Gdansk citykärna är med på deras årliga julmarknad, leta upp torget Targ Węglowy, julgranen vid Długi Targ och Wyspa Spichrzów så har du varit på alla de största julmarknadsställena i stan. Fördelen i Gdansk är att allt ligger nära varandra och du hinner uppleva mycket under några dagar. Julmarknaden är full av små marknadsbodar i långa rader där både mat, hantverk, julgodis och en massa annat samsas. Detta är så som jag tänker mig en julmarknad ska vara och det är en helt underbar julkänsla som infinner sig här i Gdańsk. Doften av glögg, mat och vackra julkakor går ingen förbi, och jag handlade med mig en massa julklappar och gott att ta med mig hem härifrån.

Julmarknaden är öppen till den 23 december.

Jag bodde på hotell Hilton Gdansk som ligger nära allt i stan https://hiltongdansk.pl/de/

Du hittar mer om Gdansk på min blogg: https://fabfoodieswede.com/

4 reaktioner till “Julmarknad i Gdansk

  1. Wow, it looks amazing. I am so excited to see all the festive decorations and food, it’s hard to believe that it is almost that time of the year again. Aiva 🙂 xx

Hej, tack för att du läste! /Malin