Shanghai -The bund

Jag älskar att gå runt och titta på folk, äta, ta en drink och bara njuta när jag är Shanghai. Och ett av ställena jag tar med mig alla besökare till är Shanghai The Bund (eller Wàitān) eftersom där möts gammalt och nytt i en helt underbar harmoni. Det finns massor av ställen att välja på men jag försöker alltid att välja någon av alla barer eller restauranger med en vacker utsikt över Huangpu floden. Själva The Bund är en lång sträcka längs floden som på ena sidan har flera gamla historiska byggnader som brer ut sig och smyckar stadens siluett.

Jag på vift i min gamla hemstad Shanghai
Westin Bund Center

Förr i tiden var The Bund full av banker, handelshus, konsulat och lite annat. När jag flyttade till Shanghai första gången så var fortfarande de flesta byggnaderna öppna att gå in i, idag är de ofta bemannade med vakter men ser du någon utan så gå in och titta på arkitekturen. Mycket har hänt här under historiens gång och en gång i tiden fanns det även parker där det idag är flerfiliga vägar.

Historiska byggnader…

På No. 2, The Bund ligger idag Waldorf-Astoria förr huserade där Shanghai Club.North China Daily News var förr den största engelskspråkiga dagstidningen och låg på No. 17, The Bund, idag ligger där ett försäkringsbolag. De flesta husen har små skyltar med information, klart spännande att läsa.

2 reaktioner till “Shanghai -The bund

  1. Shanghai may not have pandas like Chengdu or rice terraces like the south, but it is every bit as worthy of your time as any other spot in China. I hope you had a great time in the city 🙂 Aiva xx

Hej, tack för att du läste! /Malin