Skillinge på Österlen i Skåne

Det gamla fiskeläget Skillinge på Österlen i Skåne har cirka 1000 invånare på vintern men under sommaren är det betydligt fler. Här tillbringade jag en del helt underbara somrar som barn och numera åker jag hit när jag är på Österlen för att hälsa på släkt, shoppa och äta. Fiskeläget Skillinge är fullt av pittoreska små bygator med många vackra hus i olika färger som det så ofta är på Österlen. Blommor, mat och konst och spännande små butiker med både konst, glas, kläder och emaljskyltar hittar man i Skillinge. Faktum är att butikerna i Skillinge är fulla av många små guldkorn, det är verkligen roligt att shoppa här! Man tror att det gamla fiskeläget Skillinge har funnits ända sedan 4-800 år e kr, så det är en riktig gammal by här vid havet på Österlen i Skåne!! Här nedan har du en guide till lite av vad du kan uppleva och shoppa i Skillinge, och även en restauranguide där du både hittar pizzor, klassiska räkmackor och annat gott. Detta är en av mina Skåne och Österlenguider, det kommer fler guider med tips om vad du kan göra på Österlen här på bloggen; https://fabfoodieswede.com/ Undrar du över något så är det bara att fråga, och vill du tipsa om något så tar jag gärna emot förslag. /Malin

Precis en sån i Skillinge. Butik med glas, konstglas, nordisk design och mycket annat.

Shopping

Precis en Sån

 “Precis en Sån” är både en butik och webbshop med presentartiklar, inredning, design, glas, porslin och kökstillbehör. De har alltid något spännande erbjudande i butiken, för tillfället kan man köpa fina kristallglas för bra mycket mindre än de brukar kosta. Fram till den 31 augusti så har de en Signe Persson Melin utställning där man även kan köpa en stor del av objekten!

Precis en Sån, Nyhemsgatan 2, Skillinge https://precisensan.se/

Skillinge diversehandel Österlenguide

Skillinge Diversehandel

Som att stiga in i en utställningslokal, skillnaden är att här kan man handla kläder, skor, hattar, smycken, fågelholkar, möbler, och en massa annat fint. Många olika märken finns representerade som Joseph Ribkoff, Camilla Thulin, Mousqueton Bretagne, Mansted och många fler. Här får man hjälp om man vill ha det och de kommer med förslag på vad som passar med vad, så trevliga och hjälpsamma!

Skillinge Diversehandel, Seymours väg 3, 276 60 Skillinge https://skillingediversehandel.se/

Skillinge Emalj

En vacker detalj på både hus och väggar är dessa vackra emaljskyltar man hittar på Skillinge Emalj. De kan beställas online men det är verkligen inspirerande att besöka dem. De är en av de få tillverkarna av emaljskyltar i Sverige.

Skillinge Emalj, Branteviksvägen 3, Skillinge https://www.skillingeemalj.se/

Äta i Skillinge

SKILLINGE HAMNKROG AV TVÅ TRAKTÖRER

Precis i hamnen hittar man Skillinge Hamnkrog. Här finns svenska klassiska rätter som brukar finnas på en hamnkrog, och ett bra utbud av fisk och skaldjur. Visa kvällar har de en trubadur på plats, och även Pub & Quiz. Se deras hemsida för öppettider!

Skillinge Hamnkrog, Strandgatan 1 , Skillinge https://skillingehamnkrog.se/

Sjöfolket

Skaldjur och färsk fisk i hamnen i Skillinge i foodtrucken hos Sjöfolket. Man kan sitta utomhus och äta eller så tar man med sig maten. Sillamackor, räksmörgåsar, rökt lax och mycket annat.

Sjöfolket, Fiskhamnen i Skillinge, framför varvet https://sjofolket.se/

Skillinge Hamnkrog

Byakrogen Skillinge

På Skillinge Byakrog har de vedugnbakade Napolitanska pizzor, antipasti och lite andra klassiska rätter.

Byakrogen Skillinge, Branteviksvägen 3, 276 60 Skillinge

Andra trevliga matställen är Skillinge Teater med Ginbar, Sköllengården, Daniel Berlins Mat och vinbar (strax utanför Skillinge), Jord & Bord (lokalproducerat och mycket vegetariskt och egenodlat), Gamla Bageriet (surdegsbageri) med pizzor på eftermiddagen. Det finns även flera olika matvagnar nära Hamnkrogen med pizza och hamburgare.

Hur tar man sig till Skillinge?

De flesta tar sig till Skillinge med bil, men du kan även ta dig hit med båt och lägga till i hamnen eller med buss.

Fler skåneguider, recept och annat hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Skillinge Emalj Österlenguide

Hej, tack för att du läste! /Malin