Svinklöv Badhotell – Maten

Uppenbarligen hade jag ju några förväntningar när jag begav mig till Svinklöv Badhotell för att äta, Kenneth är ju trots allt mannen som vann Bocuse d’Or 2019. Men han har ju också gjort klart för alla att han inte lagar mat för att få en Michelin stjärna, utan för att folk ska få njuta av hans mat. Inte heller är det dyrt, det kostade 649 Danska kroner. Kenneth vill att så många som möjligt ska ha råd att besöka honom och då måste prisnivån vara ok. Även om det vore en etta framför sexan så hade det varit värt det! Maten var helt fantastisk, precis som servicen!

Skinka från Svinklövs badhotell.

Vi startade måltiden med lite bubblor och deras egengjorda 18 månaders lufttorkade skinka där grisarna kommer från Cold Hand Winery i Randers. Redan 2014 började Kenneth att lufttorka skinka men det tog några år innan han var nöjd med resultatet. Idag berättar han stolt om den, och jag åt den med glädje.

Slätvar

Den första rätten var en grillad slätvar med ätbara blommor, örter och spenat. Jag ville nästan inte äta av maten eftersom det var så vackert upplagt, men det gjorde jag såklart. Fisken var utsökt, på det där enkla men fantastiska sättet som danskarna är så bra på. Det gröna passade perfekt med fisken.

Något av det godaste jag ätit..

Den gröna sparrisen med tempura, soja majonnäs och inlagda jalapeños såg inte så rolig ut när den kom in efter den vackra fisken, men jag blev helt ärligt tårögd när jag åt av den! Det var en riktig smakexplosion i munnen, och helt klart en av de godaste sakerna jag ätit i mitt liv! Där ser man hur en enkel sparris kan bli transformerad till något så magiskt av en riktigt duktig kock! Jag ställde mig faktiskt snabbt upp och sa OMG, vilket gjorde att alla tittade på mig…

Tartar på lokalt kött med krispigt friterad jordärtskocka och parmesanost. Ännu en fantastiskt god rätt, men efter de andra så började man ju att förvänta sig det. Nordsjö torsk och en glaserad rödbetssallad, isterfett och pepparrot.Gott, men inte lika gott som de andra enligt mig. Den här rätten var inte lika smakrik som de andra utan mer klassisk och missförstå mig ej rätten var god, men de andra var ännu bättre!

Möjligtvis den bästa desserten jag ätit!

Dels var desserten som ett konstverk, dels så var det så mycket olika smaker och texturer att vi alla blev helt tysta och bara gjorde massa ljud när vi åt av den. Efterrätten var en mint lime granita med citron verbena, mörk choklad glass, chokladbitar från Tanzania, kola och and cookie bitar med ätbara blommor. Jag skulle kunna åka hit för att bara äta den här… (fast vill ju ha allt det andra också)

Lika viktigt som maten är sällskapet!

Rekommenderar jag Svinkløv? Det gör jag verkligen, och jag uppskattar att de använder sig av mestadels lokala råvaror. För det är viktigt att vi äter av det som finns runtom oss så gott det går, och Kenneth är en passionerad kock som brinner för det närproducerade!

Om jag delade ut stjärnor och glitter så skulle Svinklöv få 10 ⭐️ för maten, och 10⭐️ för atmosfär och miljö.

Address:

Svinklöv Badehotell, Svinklövvej 593, Svinklöv

Här hittar du en artikel om själva badhotellet:

https://fabfoodieswede.com/2020/03/08/4440/

Text och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

5 reaktioner till “Svinklöv Badhotell – Maten

Hej, tack för att du läste! /Malin