Rosendals trädgård i Stockholm

På Djurgården i Stockholm hittar man en grönskande oas i form av Rosendals Trädgård. Där kan man både gå vackra promenader blad odlingarna, eller fika och äta i deras café. Rosendals Trädgård ligger vid Rosendals slott, och omgivningarna är helt underbara. Jag har kommit hit sedan de öppnade då mamma och pappa drog med mig hit så ofta de bara kunde på under sina besök i Stockholm.

Odlingarna på Rosendal

Här hittar man både blomsterodlingar, grönsaksfält, en stor fruktträdgård, örtagård, rosenodlingar och mycket annat. En stor del av det som odlas används sedan i caféet eller så kan man handla med sog något av det hem. Trädgårdsmästarna här imponerar med sin kunskap om biodynamiska odlingar och hur man ska odla på bästa sätt för att jorden ska må bra. Jag som aldrig använder mig av någon slags gift i min egen trädgård försöker att lära mig något nytt när jag är här.
Deras fik har ett fantastiskt utbud av goda mackor, sallader och väldigt många goda bakverk. Man kan välja att sitta i den stora fruktträdgården, i något av växthusen eller bland planteringarna. På något vis hittar man alltid någonstans att sitta. På helgerna brukar det dock vara väldigt mycket folk, så ta med det i planeringen.

En liten butik och ett växthus

Här finns en butik där de säljer handdrejat porslin, nybakade bröd och kakor, handdukar, glass och en massa annat fint som man bara vill ha. I två av växthusen kan man köpa frön, och ofta lite annorlunda varianter, växter, blomsterkrukor, sticklingar och en massa annat som passar i trädgården eller balkongen.

OBS! Rosendals Trädgård tar inte emot kontanter!! 

Rosendals Trädgård och Café adress

Rosendalsterassen 12,Stockholm

Du kan ta spårvagn 7 och hoppa av vid Bellmansro, sen tar det ca fem minuter att promenera till trädgården. Eller så går eller cyklar du från stan. Det finns även ett antal parkeringsplatser om man vill försöka sig på att knipa någon av dessa.

Av  © Malin Nordblom Insta; @fabfoodieswede Mail; fabfoodieswede@hotmail.com

3 reaktioner till “Rosendals trädgård i Stockholm

  1. You always have such amazing culinary experiences and your photographic artistry is incredible to say the least. Thank you for letting us see what you see.

Hej, tack för att du läste! /Malin