Smörstekta kantareller på toast

Smörstekta kantareller på toast eller surdegsbröd är verkligen svensk snabbmat de luxe! Smörstekta kantareller är något av det godaste som finns nu på hösten och har du en skog i närheten så kan du plocka kantareller själv, eller så handlar du med dig några kantareller från butiken också gör du dig en god toast med smörstekta kantareller. Kantarelltoast passar som förrätt, eller så serverar du den med en bit kött eller sallad eller något annat som passar till så har du en komplett måltid! Jag tillagar ofta en riktigt stor portion av smörstekta kantareller och äter det till middag när säsongens första kantareller tittat fram! Något av det bästa är att det går snabbt att tillaga en kantarelltoast, om du bortser från att du ska plocka kantarellerna! Tänk på att kantarellerna blir mindre när du steker dem, så snåla inte! Och när du sedan tillsätter smöret så kommer verkligen den goda kantarellsmaken fram! Och ska du ha det riktigt gottigt så har du ett smörstekt bröd till! Visst är det härligt med svensk snabbmat i form av kantareller på en bit bröd, enkelt och helt underbart gott!

Kantareller, så himla gott!

Smörstekta kantareller på toast ingredienser

4 portioner

  • 5 dl kantareller
  • 3 msk smör, och mer smör om du vill steka toasten också.
  • salt
  • vit eller svartpeppar
  • 4 surdegs toast eller vanligt toast bröd

Så här gör du

  1. Rensa dina kantareller med en fin borste, och dela de stora svamparna i mindre bitar.
  2. Fräs kantarellerna utan smör i en panna. Stek dem tills det knäpper i dom, då är de klara och den mesta vätskan har försvunnit från dem!
  3. Tillsätt smöret och fräs kantarellerna i några minuter till, salta och peppra efter smak.
  4. Antingen så rostar du brödet, eller så smörsteker du det och tillsätter då mer smör. Jag gör ofta detta på ett annat stekjärn så att allt är varmt.
  5. Servera kantarellerna på toasten.
Om du vill steka brödet i smör så lägger du i lite mer smör bara.

Av ©Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin