Papaya smoothie

Papaya är otroligt nyttigt, men växer inte i Sverige så det är ytterst sällan jag använder mig av papaya. Men nu hittade jag några spanska som kommer hit med långtradare via Fresh Land, så jag slog till på en låda. Så nu lagar jag en len papaya smoothie på morgonen, lagar en god sallad med papaya eller äter den som den är.

Papayafrön

Tänk på att du kan äta papayafröna, de är väldigt nyttiga, men inte så goda. Jag sväljer dom hela eller har några i min papaya smoothie. Papayafrön är bra för bland annat tarmhälsan, matsmältning, de ska förebygga njurproblem och mycket annat.

Ingredienser smoothie

Räcker till en stor smoothie eller två små.

  • 1/2 Papaya, skalad
  • 1 äpple sköljt utan kärnhus.
  • 1 mellanstort päron tvättat och utan kärnhus
  • 1/2 dl hallon, frysta går bra
  • 1 dl valfri naturell yoghurt eller havremjölk
  • 1/2 dl äppeljuice eller vatten

Gör så här

Förbered alla ingredienserna och lägg ner dem i en blender. Mixa i cirka 30 sekunder.

Häll upp i ett stort glas eller servera i en karaff med flera mindre glas.

Recept och bild ©Malin Nordblom

Fab Foodie Swede

Instagram fabfoodieswede

fabfoodieswede@hotmail.com

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: