Warm Apple Cocktail

Warm Apple Cocktail är en vinterdryck jag fick testa för Cornish Orchards igår. Och en Warm Apple Cocktail eller något annat varmt är precis vad som behövs i detta vädret! Tänk på att de inte ska koka, bara sjuda!! Vill du så kan du låta några bitar äpple värmas upp med drycken och lägga dem i cocktailen.

Apple Cocktail ingredienser

Räcker till 2 mindre glas

 • 1 flaska Cornish Gold Apple Cider
 • zest från en apelsin
 • 1 muskotnöt
 • 1 kanelstång
 • 1 tsk honung

Så här gör du

 1. Blanda ingredienserna, och låt sjuda i några minuter.
 2. Sila upp i glas.
 3. Dekorera med en apelsinskiva eller en kanelstång.

Om du vill ha en lite starkare variant så kan du hälla i 4 cl konjak i glaset innan du häller på drycken.

Bild © Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna! 

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Äppelcider och kryddor
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

2 Comments

 • Här hittar du mina julrecept - 13 december, 2020 at 14:00 Reply

  […] Baka pepparkakor Att göra en egen pepparkaksdeg. Kristyr på olika sätt Kristyr till kakorna. Warm Apple Cocktail En engelsk kassiker. Wassail Dona Saffron by Malin Mitt eget julcocktail recept. […]

 • Citron och timjankaka - 14 januari, 2021 at 19:40 Reply

  […] Warm Apple Cocktail […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: