Basilikalemonad

Jag blir ofta sugen på ett glas uppfriskande basilikalemonad när det är soligt ute. Gör en kanna basilikalemonad och låt den stå i kylen så att den blir riktigt kall innan du serverar den. Basilikalemonad är gott att dricka till Thailändsk mat, snacks eller så dricker du den som den är. Du behöver en blender eller matberedare för att få till din basilikalemonad riktigt bra. Jag odlar basilika hemma i en hydroponisk odling, på så vis har jag nästan alltid basilika hemma. Annars kan du köpa stora plantor basilika i de flesta mataffärer.

Ingredienser

Räcker till ca 4 glas

  • ca 2,5 dl basilikablad
  • 2-2,5 dl färskpressad citronsaft
  • 6 dl vatten
  • 2 dl sockerlag

Blanda alla ingredienserna i en blender och häll upp i en glaskaraff eller på glas. Servera med is. Du kan självklart ta mer eller mindre sockerlag.


Text och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

3 Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: