HUR GÖR MAN SOCKERLAG

Sockerlag bör man alltid ha hemma i kylen om man gillar cocktails och drinkar. Sockerlag kan behövas vare sig man gör en cocktail med eller utan alkohol. Du behöver endast två saker för att laga sockerlag, vatten och socker.

SÅ HÄR GÖR MAN

  • Häll 1 dl vatten och 1 dl socker i en gryta.
  • Koka upp tills sockret är upplöst.
  • Låt svalna och förvara i en glasflaska i kylen.

Man kan även smaksätta sockerlagen med tex saffran som i detta receptet.

https://www.google.se/amp/s/fabfoodieswede.com/2019/12/01/dona-saffron/amp/

Av Malin Nordblom

fabfoodieswede@hotmail.com

Insta @fabfoodieswede

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

3 Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: