Ricordi

En ny italienare har öppnat i stan, restaurang Ricordi som ligger mitt i city alldeles vid Kungsträdgården. Håkan Carlsson är kökschef så förväntningarna var höga när jag åkte hit för att äta med en god vän eftersom han är en väldigt duktig kock. Just namnet Ricordi betyder minnen och det är vad man vill att folk ska skapa här, fint tycker jag. Restaurangen passar alla, gammal som ung.

Håkan Carlsson

Maten

En lagom stor meny som det var svårt att välja ifrån eftersom jag alltid vill prova på allt. Maten är inspirerad från olika delar av Italien, så det finna en del gott att välja på. De har färsk pasta som de gör på plats varje dag, det finns även en otroligt god svensk färsk mozzarella från Frägsta mejeri, en Grande Burrata som man delar med vänner eller familj vid bordet med bröd, kronärtskockor, pistou och lite annat till. Ett bra urval av fisk, kött och grönsaker så alla hittar något här. Bra italiensk mat helt enkelt. Dessert tycker jag är viktigt när man går ut och äter, och här finns några godbitar som olika sorters glass, Cannoli, chokladmousse och lite annat gott. Självklart kommer saker att bytas ut på menyn, men den är bred. Restaurangen håller mellan prisklass.

Meringa med svartpepparmaräng, lemonvurd, jordgubbar och baslika.

Inredningen

Färger och klassiskt i en modern italiensk stil. Kolla in deras moderna snygga tallrikar i riktigt häftigt utförande. Dessa borde säljas, så himla fint porslin! Malin Gabriella Nordin har målat tre abstrakta takmålningar som löper som en röd tråd i restaurangen. Det finns olika landskap i restaurangen, lite mer fine dining känsla längst och det finns även en bar och uteservering. Och när man sitter ute så sitter man på kontinentalt sätt på många av platserna, man tittar på folk som passerar. Så himla underbart, detta har jag saknat i Sverige!

Italien eller Miami…

Ricordi kontakt

Kungsträdgårdsgatan 18
111 47 Stockholm

BOKA BORD
Mejla reservation@ricordi.se
eller ring +46 8 684 238 61

 Text och bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Ricordi

Hej, tack för att du läste! /Malin