Spesso, en italienare med en imponerande takterass

Spesso är en ny italienare i Stockholms city med en riktigt imponerande takterass på 16:e våningen. Här ser man NK-klockan och har en 360-graders panormavy över Stockholm. Lokalen är italienskt modern, och här hittar du inga rutiga dukar som så ofta förknippas med italienska restauranger. Utan det är modernt, avskalat med intressanta detaljer. Baren är fantastiskt vacker, och drinkarna goda.

Härligt häng vid baren med en fin utsikt över stan.
Utsikten är som en genomgående tavla i lokalen, och blicken dras mot fönsterna hela tiden.

För det känns faktiskt lite som om man vore på semester när man sitter här. Tanken är att det ska kännas som Milano, jag har aldrig varit där så för mig känns det som om jag var på en trendig restaurang på Bunden i Shanghai. (Och det är bra;)

Desirée Jaks är ansvarig för det moderna italienska köket, och det är vackra uppläggningar vi får in. Desirée kommer att anpassa menyn efter råvarorna som är i säsong. Menyn hade några riktiga godbitar och mina favoriter var deras Truffle / Corn antipasti och hummerraviolin. Jag åt en italiensk citronmaräng till efterrätt som var super. Till kaffet måste du beställa deras kaffegodis!! De hade en med rosmarin som var så galet god!

Italiensk maräng med mascarponemousse med lemoncurd, bergamott och blodapelsin.

På italienska betyder Spesso ofta. Och tanken är man ska vilja återkomma ofta så att man får uppleva de olika säsongerna.

Jag drack riktigt goda viner som passade perfekt med maten, jag älskar när man blir erbjuden en bra match! Tack för det!!

Så vad kostar det att äta här?

En antipasti runt 150 kronor och en huvudrätt cirka 250 kronor. Den italienska marängen 135 och den är ju ett måste;) Om jag skulle ändra på något så är att den inte skulle serveras med blodapelsin utan hellre tex mandel och lite glass..

Hitta till Spesso

Adressen är Malmskillnadsgatan 38, Stockholm

Mer info hittar du här

Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede Följ mig gärna! 

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Antipasto Deer / Chestnut – med rödbeta, trattkantareller, mascarpone, bröd och kastanj på Spesso.

Mera tryffel ..
Goda drinkar i baren med utsikt över Stockholm. Baren satsar mycket på italiensk hantverkssprit och cocktails.
Och där har vi NK.

Hej, tack för att du läste! /Malin