Grillade cocktailtomater

Grillade cocktailtomater är även galet goda dagen efter när de stått i kylen över natten, då är de extra söta och goda tack vare balsamvinägern. Så mitt tips är att du lägger extra många cocktailtomater på grillen och sätter in några i kylen till nästa dag. Passar bra till det mesta när du ändå grillar, jag älskar att grilla olika saker när jag ändå håller på. Ofta lägger jag tomaterna ovanpå salladen, jag gillar kombinationen kall sallad med varma tomater. Tänk på att de är väldigt varma i mitten så att du låter dem stå en stund innan de serveras.

Nyttiga tomater

Tomater är både gott och nyttigt, de innehåller betakaroten och antioxidanter som är bra för ögonen, fyra olika karotenoider, alfa och betakaroten, lutein och lykopen som är bra för att rena levern, antioxidanter och en massa annat. Så ät tomater för det är bra för din hälsa samtidigt som de smakar gott!

Ett glas rosé, en massa plock och grillade tomater är gott ihop. Det här rosévinet är en ny favorit i sommar, det har faktiskt fått en guldmedalj i Concours International de Lyon.

Ingredienser

Tar cirka 15-20 minuter på grillen.

Du behöver en gjutjärnsform eller aluminiumform (utan hål i botten.)

 • 250 gram cocktailtomater, eller någon annan tomat
 • 2 msk rapsolja
 • 2 msk olivolja att blanda med balsamvinägern
 • 2 msk balsamvinäger
 • flingsalt och peppar
 • eventuellt kan du lägga på någon kvist dragon eller timjan

Gör så här

 1. Starta grillen först av allt så att den är varm.
 2. Blanda olivolja, balsamvinäger, lite svart peppar i ett glas som du tar med ut till grillen. Ta även med saltet som ska på när de är klara.
 3. Skölj tomaterna och lägg dem i en form som klarar av att stå på grillen. (ej tefal!)
 4. Häll rapsolja över tomaterna och rör runt så att de alla blir täckta av olja runtom.
 5. Grilla tomaterna i 8-10 minuter.
 6. Häll på balsamvinäger och olivolja, rör runt och grilla i några minuter till. Vill du ha någon krydda så tillsätter du den nu också.
 7. Beroende på vilken form och värme så tar det olika lång tid innan tomaterna är klara, men minst 5 minuter.Tomaterna är klara när de börjar spricka lite.

Bild och recept Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin