Picklade ramslöksknoppar

Detta kan man äta som godis nästan, för det är så himla gott med picklade ramslöksknoppar. Jag serverar gärna picklade ramslöksknoppar som tillbehör till nästan allt under våren. Men det är väldigt gott att ha i en sallad, eller servera picklade ramslöksknoppar till ostbrickan, på pizzan, fräs dom i lite olja till pastan….Så ut och plocka lite ramslöksknoppar innan alla slagit ut! Ofta blandar jag i ramslöksstjälken uppskuren i mindre bitar, för den är god den med. Man kan ju faktiskt ta till vara på allt från ramslöken, se länk längre ner för fler recept med ramslök.

Plocka ramslöksknoppar innan de slår ut.

Ingredienser

 • 45-50 gram ramslöksknoppar
 • 3,5 dl vatten
 • 2 dl strösocker
 • 1 dl ättika
 • ramslöksstjälkar, om du vill fylla ut med något. Rödlök är också gott att ha i.

Gör så här

 1. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och låt det koka upp. Det är klart när sockret har lösts upp.
 2. Fyll en ren burk med ramslöksknopparna. Ställ åt sidan och låt det svalna. (sterilisera gärna burken innan så håller det längre)
 3. Skölj ramslöksknopparna. Vill du använda ramslöksstälken, bladen eller rödlök så skölj de med. Jag brukar skära upp ramslöksstjälken i mindre bitar och samma med rödlöken.
 4. Fyll på med vätskan och stäng locket.
 5. Förvara i kylskåp, det är klart efter några dagar. Jag brukar skaka burken varje dag.
 6. Jag brukar äta mina ganska snabbt, men de håller ju några veckor minst förutsatt att du har en steriliserad glasburk.

Bild Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

4 reaktioner till “Picklade ramslöksknoppar

 1. Pickled ramson buds, I’ve never seen anyone making pickles from them. In Latvia, we usually use the wild garlic leaves to make salads in spring, it tastes fantastic 🙂

Hej, tack för att du läste! /Malin