Restaurang Skeppsbron 10

Äntligen har restaurang Skeppsbron 10 på gatuplan i Sjöfartshuset, Gamla stan öppnat. Bakom restaurangen står de välrenommerade krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som sedan länge drivit Sjöfarthuset Festvåningar i samma hus. Restaurangen är renoverad i en klassisk stil som passar med det gamla vackra huset som är ett av de mest välbevarade 1600-talshusen längs med hamnkajen i Gamla stan. Mysigt, med en bra dämpad ljud nivå som gör att man sitta och samtala under måltiden. Måste säga att de verkligen har lyckats med sin målsättning att ha ett hus fullt av mat och dryckesupplevelser! Restaurangen har 48 sittplatser samt ytterligare 12 platser vid Chefs table i köket.

Skeppsbron 10, Stockholm.

Menyn…

Menyn består av välkomponerade mellanrätter och snacks som är lika vackra som goda. Man använder sig av kryddningar och tekniker från hela världen med inspiration från sjöfararna och handeln. Mestadels arbetar man med lokala råvaror i säsong och mycket av råvarorna kommer från Lilla Labäck, Microgreens och även vad de odlar själva. Köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström har arbetat ihop i många år och Christian Siberg är även en väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken.

Spännande cocktails och mocktails efter säsong.

Skeppsbron 10, Cocktailbar

Cocktailbaren på Skeppsbron 10 leds av Erik Nilsson som framgångsrikt deltagit i internationella bartendertävlingar. Dryckeslistan kommer att bestå av olika sorters kvalitetssprit och spännande cocktails i säsong! Vinkällaren består främst av klassiska viner som väljs ut i samarbete med köket för att passa rätterna.

Prisklass

Restaurangen håller mellanprisklass.

Skeppsbron 10 ligger på just Skeppsbron 10 på gatuplan.

Mer info hittar du här: https://www.restaurangskeppsbron10.se/

Titta gärna in på bloggen för mer inspiration: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin