Krämig Havresmoothie med banan och jordnötssmör

En enkel och mättande vegansk havresmoothie med både banan och jordnötssmör gör att man håller sig mätt fram till lunch. Havregrynen ger dig en energikick och passar bra både till frukost eller som mellanmål. Ibland tillsätter jag lite vaniljarom eller raw kakao till havresmoothien för att variera mig. Du kan byta ut jordnötssmöret mot cashewsmör om du har det hemma istället. Och vill du klicka i en extra matsked jordnötssmör så får du en mer framträdande jordnötssmak. För att få till en krämig smoothie så blötlägger jag havregrynen först, då blir det en krämigare variant av havresmoothie. Jag blötlägger ofta havregrynen över natten för att få till en extra god och riktigt krämig frukostsmoothie.

Ingredienser 1 Havresmoothie

  • 1 dl havregryn (man kan blötlägga dem i mandelmjölken några timmar först)
  • 1 banan frusen eller färsk
  • 180 ml havre eller mandelmjölk
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 1/2 tsk vaniljarom eller/och 1 msk raw kakao

Blanda alla ingredienserna i en blender eller med en stavmixer.

Fler recept hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

Hej, tack för att du läste! /Malin