Syringa Slush

Syrendrinkar kan vara något av det godaste som finns under våren. Och plockar man lila syrener så får man lila syrendrinkar som ser helt underbart ljuvliga ut! Till Syringa Slush så förberedde jag syrenisen några timmar innan jag skulle servera syrencocktailen. Och det behövs inte så många olika ingredienser utan här är det syrenen, vodkan och tålamodet när man väntar på att syrenisen ska vara klar som är stjärnan i Syringa Slush, syrendrinken.

Syringa slush ingredienser

  • 1,5 dl stark syrensaft som du fryser tillsammans med några syrenblommor om du har det? Recept på syrensaft
  • 4-6 cl vodka, jag använde mig av Virtuous Vodka Blond
  • 1/2 äggvita

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna i en blender i ca 20 sekunder.
  2. Häll upp i ett valfritt glas. Jag gillar att använda mig av Martini glas.
  3. Om du inte har syrenblommor i syren isen så får du inte samma effekt på skummet, men det smakar lika gott.
Syrendrink

Recept och bild Malin Nordblom

Instagram @fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin