Kronärtskockor med citronsmör

Jag besökte Sicilien precis och stannade då till vid ett fält där jag plockade små kronärtskockor som jag tog med mig hem. Säsongen var egentligen över för kronärtskockor men jag hittade några som tur var, det kändes som högsta vinsten på lotto! Jag var med en person som var vän med ägaren av kronärtskocksfältet så jag hade tillåtelse att plocka. Jag kokade upp kronärtskockorna och serverade dem med ett fluffigt citronsmör på sidan. Om du använder dig av stora kronärtskockor så finns det mer att äta på dom, men de små är rysligt goda med!

Ingredienser

Räcker som förrätt till 4 personer

  • 1/2 stor kronärtskocka eller 2 små per person
  • salt
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2-3 msk nypressad citron och 1 msk till vattnet

Gör så här

  1. Skär eller vrid av stjälken. (Den kan du spara och tex grilla senare.)
  2. Koka upp kronärtskockorna med 1 msk citron och lite salt. Tyng gärna ner kronärtskockorna med tex en mindre kastrull så att de stannar under vattnet.
  3. Det tar cirka 15 minuter för små och cirka 40 minuter för stora. Prova dig fram genom att dra i ett blad, när det går av lätt så är de klara.
  4. Vispa smöret fluffigt, tillsätt citronsaften och lite salt och vispa lite till.
  5. Servera med smöret på sidan.

Hoppas det smakar!

Fler recept hittar du här https://fabfoodieswede.com/

2 reaktioner till “Kronärtskockor med citronsmör

Hej, tack för att du läste! /Malin