Leśny Dwór

Vare sig du endast vill åka hit och äta eller du vill checka in på hotellet så är Leśny Dwór ett härligt stopp när du besöker Pommern på den Kashubiska landsbygden i Polen. Jag var här eftersom jag läst om deras restaurang och kock Lukasz Miecznikowski när jag läste på om Pommern. Det blev en härlig avstickare till Leśny Dwór vars vackra byggnader ligger precis vid sjön Węgorzyno i Sulęczyno. Hit åker många för att njuta av landsbygden eller för att gå på bröllop. Leśny Dwór arrangerar många bröllop så det gäller att du bokar rum om du ska hit!

Maten..

Lukasz, kocken är en stolt polack som serverar mat efter säsong och gärna polska varianter med det där kända lilla extra. Maten och är lika kreativ och god som han är charmig och rolig, för detta är en kock som har glimten i ögat och gärna spexar till det vid bordet. Vi åt en soppa på ängssyra (eller harsyra) och potatis, grymt god och en riktigt stor portion. Överlag är portionerna mycket större än i Sverige i hela Polen. Eftersom menyn är säsongsanpassad så vet man ju inte riktigt vad det blir. Både sill, hallon och kanin fanns på menyn när jag var där. Om du sover över så kan du se fram emot en härlig frukost nästa morgon!

Rummen…

Nyrenoverade rum i hela byggnaden där vi stannade. Fräscha rum med fin utsikt, jag tittade ut över vattnet. Sov som en stock eftersom det var så tyst, och det är väl det bästa betyget man kan ge! Här finns även fri Wi-Fi, en liten pool, bastu och en del av rummen har även ett litet pentry.

Härlig utsikt från rummet!

Området…

Byn har inte så mycket att erbjuda men det finns en liten matbutik och även en butik som tyvärr var stängd som hade vintage porslin och en massa annat som såg spännande ut. Men i närområdet kan man både vandra, åka skidor och cykla. Naturen är fantastiskt vacker och det är ett bra ställe att stanna en natt eller ha som bas när man åker runt.

Underbar miljö!

Här hittar du Leśny Dwór Sulęczyno:

ul. Stefana Żeromskiego 15, 83-320 Sulęczyno https://lesnydwor.pl/en/

tel.: +48 58 684 50 15

show on map

Hit kan man åka med eller utan barn, passar alla!

Hej, tack för att du läste! /Malin