Tryffelpasta med svamp

Vill du ha vardagslyx eller bjuda dina gäster på en riktigt lättlagad tryffelpasta med svamp och tryffelcréme? Här har du ett recept där du enkelt kan trolla fram en god pasta med tryffelcréme och lite svamp! Dessutom så kan välja att använda dig av färska eller torkade svampar när du tillagar tryffelpastan. Om du väljer att använda dig av torkade svampar så måste du först låta svampen ligga i vatten en liten stund innan du ska använda svamparna. Tryffelcrémen som jag använder mig av är faktiskt en som är färdig på burk, en skön genväg ibland när man behöver ett lättlagat recept!

Parmesanost eller ej?

Sen så kan du hoppa över parmesanosten om du vill ha en helt vegansk version av tryffelpasta med svamp. Välj de svampar du gillar eller det du hittar i skogen till pastan, tänk på att om du inte är helt säker på vad det är för sorts svamp så ät den inte! Förresten om du inte hittar några svampar så får du äta svamppastan som den är, utan svamp då blev det en tryffelpasta helt enkelt! Hoppas det smakar! Till sist så undrar jag vad tycker du om pastarätten? Låt mig gärna veta i kommentarsfältet.

Ingredienser

4 portioner

 • 450 gram spaghetti eller annan slags pasta
 • 200 gram svamp av valfri sort. Jag tycker kantareller eller skogschampinjoner passar bra.
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2-3 msk olivolja
 • 1 burk Tryffelcréme på burk, jag använde mig av Zeta’s Creme av svamp med tryffel
 • Salt och peppar
 • Parmigiano Reggiano
 • Toppa med basilikablad eller persilja om du vill

Gör så här

 1. Om du använder torka svamp lägg den i vatten.
 2. Koka upp vattnet och sätt på pastan.
 3. Stek upp svampen i olja med skivad vitlök, salta och peppra lite.
 4. Sila av spaghettin.
 5. Blanda ner tryffelcréme, svamp, salt och peppar. Servera direkt och toppa med färskriven Parmigiano Reggiano och lite basilka eller persilja på toppen.

Servera gärna med ett gott vin till, jag hade ett glas Santedame Chianti Classico till.


Bild Malin Nordblom
YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin