Godaste lakritsglassen!

Konstigt nog gillar jag inte lakrits, men en hemmagjord krämig lakritsglass är något av det godaste jag vet! Jag gjorde den här lakritsglassen i min glassmaskin och det tog cirka 30 minuter. Smaken på lakritsglassen kan du justera men jag har testat mig fram och tycker att 2 matskedar lakritspulver smakar bäst. Men vill du ha ännu mera lakritssmak så tillsätter du bara lite mera lakritspulver, men vilket som är godast är ju olika för alla. Jag har testat den krämigt gräddiga lakritsglassen på familj och vänner och den gick verkligen hem, betyget var att det var jättegott! Lakritsglass är även riktigt gott att servera med lite hallon till, men det godaste är nog att äta glassen som den är.

Lakritspulver till lakrits

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 matskedar lakritspulver

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och strösocker.
  2. Tillsätt grädde och mjölk och rör ihop det.
  3. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
  4. Efter 10 minuter häller du i lakritspulvret.
  5. Lakritsglassen blir klar på 30 minuter i min glassmaskin.

Hoppas det smakar!

/Malin

Fler glassrecept hittar du här: https://fabfoodieswede.com/category/recept/glassrecept/

Strössla gärna lite lakritspulver på toppen av glassen.

Här hittar du en massa andra goda efterrätter och resten av mina recept: https://fabfoodieswede.com/category/recipes/desserts/

Hej, tack för att du läste! /Malin