Restaurang Allegrine

På Restaurang Allegrine hittar man det franska köket med en svensk knorr. Stämningen är härligt avslappnad och man sitter verkligen i händelsernas centrum. Mysigt, gott och lite mörkt, jag drömmer mig bort till Frankrike på en bakgata i Stockholm när jag sippar på ett glas rött. Allegrine drivs av Danyel Couet och Sebastian H Thuresson som har arbetat ihop i många år. Namnet Allegrine kommer från Danyel’s farmor, och det var hon som alltid stod i köket när Danyel var liten.

Jag skulle vilja säga att man hittar det moderna franska köket på Allegrine duck A’La Orange, hummer, Cote de Boeuf, Steak Tartare blandas med fisk och kanin på menyn. Och ett riktigt bra dryckesutbud att välja på. Glöm inte bort deras goda klassiska franska efterrätter, de smakar precis som de ska!! Mellanprisklass och du bör boka bord!!

Allegrine, Kammakargatan 22, Stockholm

By Malin Nordblom

fabfoodieswede@hotmail.com

2 reaktioner till “Restaurang Allegrine

Hej, tack för att du läste! /Malin