Veganska chokladkakor

När chokladsuget sätter in så känns det bra att baka en god vegansk chokladkaka som man kan mumsa i sig med gott samvete. till på köpet går det snabbt och mitt chokladsug kan mättas omgående! Jag strösslar med lite torkade hallon och rosa flinsalt på toppen, gott och vackert. Men du kan äta de veganska chokladkakorna som de är eller så lägger du något annat på toppen. Dessa serverade jag som en efterrätt, och de åts med en sked för att göra det hela lite extra festligt!

Ingredienser

cirka 6 bitar, beroende på storlek

  • 200 gram dadlar utan kärnor
  • 2,5 dl valnötter
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1 dl Raw kakao
  • flingsalt och torkade hallon att dekorera med

Gör så här

  1. Lägg ner dadlar, valnötter och kakao i en matberedare och mixa allt ordentligt.
  2. Tillsätt honungen och kokosoljan och blanda sedan i en minut till. Eventuellt behöver du skrapa ner smeten från kanterna och mixa lite till.
  3. Rulla till en boll och platta till så att du får en rund kaka.
  4. Strössla med flingsalt och torkade honung. Förvara i kylskåp till de ska ätas.

Varianter på raw chokladkaka

Du kan trycka ut smeten i en stor rund springform så får du en kaka istället. Dekorera med havregrädde så har du en vegansk tårta. Färska bär är gott på toppen med!

Recept och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com, Instagram fabfoodieswede

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag även här.

1 Comment

Kommentera

%d bloggare gillar detta: