Sangria Sorbet i solen

En underbar efterrätt för vuxna är Sangria Sorbet som både är god och väldigt enkel att göra. Jag laddar kylen varma dagar med lite vuxensorbet på glasspinnar. Att servera Sangria Sorbet på en After Beach gav jubel här hemma, så det rekommenderas också! Se bara till att barnen inte får tag i dom:) Ett annat alternativ är att du serverar glasspinnen eller kulor av Sangria sorbet i ett glass med Sangria.

Ingredienser

Ger cirka 5 glasspinnar

  • 33 cl Sangria (jag använde en burk med Gozy Rosé Sangria)
  • 1 dl socker
  • saft av 1 citron
  • saft av 1 lime

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm sakta så att sockret smälter. Vispa under tiden.
  2. Så fort sockret lösts upp så häller du upp massan i glassformarna, alternativt i en burk med lock.
  3. Frys till det är klart.
  4. Servera.
Servera med ett glass Sangria så blir den isande kall!
About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: