Restaurang Nour

Nu har äntligen Sayan Isakssons restaurang Nour nyöppnat igen! Många är vi som har väntat på att få ta del av Sayans underbara smaksensationer igen. Sayan Isaksson, utsedd till Kockarnas Kock, är både en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor ( Esperanto och Imouto) och varav en blivit utnämnd till Nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer. Han har även komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen 2015 och 2016. Senast startade Sayan upp restaurangen Isaan’ på Berns tillsammans med Stureplansgruppen.

Sayan Isaksson och Ellinor Ripman på Nour.

Maten

Råvarorna till maten är nordiska men smakerna har inspiration från både Japan och Norden. Det är både väldigt rena smaker som rätter med spännande smak och textur. Enkelt på sitt sätt men med en helt underbar twist! Här äter man från en säsongsanpassad meny som är i kontinuerlig förändring.

Blåmusslor “kushiyaki” Oscietra.

Restaurangen

Stilrent, med unika detaljer som ger ett lugnt intryck och värme, lite som att vara hemma hos en god vän. Själva restaurangen huserar i en vacker gammal våning i Townhouse Nosh and Chow. Restaurang Nour har 26 sittplatser i matsalen och lokalen utgörs av flera olika rum på våningsplanet. Man hittar både lounge, bar och snart även en mer privat matsal.

Naturliga materialval och ljusa toner. 

Nour

Nour betyder ljus på arabiska och restaurangen är döpt efter Sayans dotter eftersom han vill ha en personlig anknytning till restaurangen. 

Här hittar du restaurang Nour

Norrlandsgatan 24, Stockholm https://restaurantnour.se/

Bild och text Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A
Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/
TikTok https://vm.tiktok.com/ZM8xrWcf8/

Kryddbakad fågelparfait, kycklingskinn och druvgelé.
Kålrabbi och tomatdashi.

Hej, tack för att du läste! /Malin