Restaurang Norda i Göteborg

Restaurang Norda i Göteborg är ett samarbete mellan Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Maten på restaurang Norda är en härlig mix av vad svenska Västkusten erbjuder och Marcus Samuelssons Manhattan med ett utbud från hela världens kök. Menyn är riktigt lekfull och spännande och här hittar man både skaldjursplatåer från västkusten, brisket, fisk och ett stort urval av smårätter som samsas med vad säsongen kan erbjuda. Helt klart över all förväntan och hit går jag gärna igen. Något du absolut inte får glömma bort är deras dessertmeny, den är riktigt bra! Ofta är desserter tyvärr lite bortglömda på restauranger, men på restaurang Norda får de verkligen ta plats.

BBQ Brisket för två.

Härligt dekandent inredning

Det första som slog mig när jag tittade in i matsalen var att här vill jag gå på fest, det kändes så härligt dekadent med alla varma färger, växter och texturer. När den gamla posthallen inreddes på nytt så tog bestämde man sig för att skapa något med 1920-talets dova färgskala som passade i nutid, och det har de verkligen gjort här. Väldigt inbjudande! Och ska du ha fest, jag kommer 🙂 Inredningen är framtagen av Semrén + Månsson, de har varit involverade i hela det gamla Posthuset.

Desserter, icke att förglömma!!

Vinkällare

Norda satsar på att ha en mestadels amerikanskt i sin vinkällare och då med största delen dryck från Oregon. Norda har faktiskt det största urvalet av vin från Oregon, utanför Oregon. Deras sommelier Daniel Norlander är både kunnig och passionerad när han lotsar mig genom de olika vinerna som de erbjuder. Man kan även boka in vinprovningar i vinkällaren.

Cristom Sommers Reserve Pinot Noir 2010 föll valet på inför kvällens middag.

Prisklass mellan

Adress:

Restaurang Norda, Drottningtorget 10, Göteborg https://nordarestaurant.com/sv/goteborg/

Fler restauranger hittar du här: https://fabfoodieswede.com/category/restaurants/sweden-restaurants/

Hej, tack för att du läste! /Malin