Vinprovning med Tegner & Son

Igår var jag med på en vinprovning av Tegner & Sons första egna vin på Villa Dagmar i Stockholm. Tegner & Son har en lång historia som började redan 1880 då Esaias Tegnér slog sig ihop med Christian Wilcken och startade upp Tegnér & Wilcken i Stockholm. Genom åren har affärsrörelsen förändrats och man har importerat både champagne och alkohol. Christian Wilcken lämnade företaget 1894 men namnet var kvar ända till 2011 då den första lanseringen under namnet Tegnér & Son skedde. De flesta känner till glöggen från Tegnér & Son och nu har de även ett eget vin i portföljen. Idag drivs företaget av Pontus Tegnér som är femte generationens vinhandlare.

Underbar vinprovning med Christer och Pontus Tegnér på Villa Dagmar i Stockholm.

Tegner & Son Gran Selección

Tegner & Son Gran Selección är ett bag-in-box vin som passar till både kött, ost, kyckling och pasta. Lättdrucket med inslag av mogen frukt, röda bär och vanilj. Ett lent och fylligt vin som är enkelt att ta med sig hem i sin box.

Tegner & Son Gran Selección
Art nr: 54895
Pris: 289 kronor
Alkohol: 13,5 %
Druvor: 70 procent Tempranillo och 30 procent Shiraz
Ursprung: Spanien, Regionen Tierra de Castilla IGP
Socker: 0,13g/100ml

Hej, tack för att du läste! /Malin