Whiskey & Apple High Ball

Igår firades Saint Patrick’s Day över hela världen och här hemma firades det med en riktigt god whiskey & apple high ball. Förvånansvärt frisk i smaken och det är en passande drink nu i vår och sommar. Man firar St Patrick’s day för att hedra Saint Patrick som dog den här dagen och är Irlands beskyddare.

Ingredienser

1 Whiskey Apple High Ball

  • 5 cl Bushmills 10 Yrs Single Malt
  • 2 cl färskpressad lime juice
  • 1 cl sockerlag
  • 10 cl äppeljuice eller äppelmust
  • is
  • äppelskiva att dekorera med

Skaka ingredienserna kort och sila upp i ett glas. Dekorera gärna med en äppelskiva. Beimedh a golé (låt oss dricka).

Fler drinkrecept och mycket annat matigt hittar du här: https://fabfoodieswede.com/

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

No Comments

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: