Restaurang Zén

Ett besök på den 3-stjärniga Michelin Restaurang Zén i Singapore var ett måste på min lista när jag flyttade till Singapore. Restaurangen ingår i den svenska Frantzén koncernen som står bakom flertalet restauranger i Sverige, England, Thailand och Singapore. Precis som på Frantzén i Stockholm så går här kvalitet, service och upplevelse hand i handske. Detta är en helt fantastisk upplevelse som är väl värd ett besök. Precis som på Frantzén i Stockholm så är restaurang Zén i Singapore belägen i ett hus på flera våningar. Detta gör att man bryter upp mellan förrätter, huvudrätter och desserter vilket är skönt eftersom det är en relativt lång sittning på cirka 3,5 timma, men det ger även chans till nya intryck. På första våningen blir man serverad små förtrollande konstverk och till dessa valde vi två olika sorters champagne. På nästa våning är det lite rock’n roll med en helt underbar spellista som passar grymt bra till maten. Var bered på flera olika sorters serveringar som alla skiljer sig åt, och man tror helt klart att man inte ska orka med någon dessert.. Men dessert tackar man ju knappast nej till, och till desserten sitter man i deras bar/bibliotek som är riktigt mysig. Man har verkligen varit kreativ både när det gäller presentation och smak på Zén, det är fina och välavvägda smakupplevelser som presenteras på bästa sätt av den mycket trevliga serveringspersonalen. För att förhöja smakupplevelsen så skulle jag rekommendera deras dryckespaket, eller be deras sommelier att rekommendera något som passar om du hellre vill ta in en flaska eller två.

Restaurang Zén passar alla matintresserade, men ej barn. Prisklass hög.

Adress: 41 Bukit Pasoh Rd, Singapore 089855 Telefon: 6534 8880

Reservationrestaurantzen.com

En del av det som vår middag bestod av på Zén. © Malin Nordblom
Mycket nöjd efter att äntligen ha ätit på Zén i Singapore.
Smaker,texturer ja allt är väl uttänkt på restaurang Zén.

Hej, tack för att du läste! /Malin