VÄRLDENS BÄSTA OSTKAKA PÅ LA VINA’ I SAN SEBASTIAN

Jag var i San Sebastian för att vara med på mateventet  Gastronomika, och blev medsläpad iväg från alla Michelin kockar till ett litet ställe i Gamla Stan för att vi skulle äta ostkaka.. Jag tänkte att Helle hade blivit galen, eftersom vi var där för att äta mat från Spaniens allra bästa kockar. Men jag hängde med, fast jag inte ens gillar ostkaka.. När vi närmade oss så var gatan full av folk, och även inne på baren var det fullt. Men vi tryckte in oss och Helle beställde ostkaka och vars ett glas Txakoli, ett vitt lätt bubbligt vitt vin som man dricker i Baskien. Också testade jag ostkakan, och blev helt tyst. Den var så otroligt god. Krämig på insidan, utan botten, och bränd på toppen. Det smakade lite som flan och ostkaka, och att den var helt krämig var ju magiskt. Den ska inte riktigt bakas färdigt, det är det som är trixet! Tyvärr hann jag inte dit en gång till, men hoppas på att komma dit fler gånger och då ska jag garanterat äta den igen!

Visst ser den god ut!

Santiago Rivera tog över La Vina från sina föräldrar, och han ville hitta på något nytt till menyn. Efter en massa testande så var den här ostkakan född. Även kallad “Världens bästa ostkaka”.

Du hittar ett recept här: https://fabfoodieswede.com/2023/05/04/la-vinas-ostkaka/

Självklart serverar de andra klassiska rätter på restaurangen, maten var god! Men ät inte för mycket för du måste ju testa ostkakan!

Av Malin Nordblom

Foto Malin Nordblom

Insta; @fabfoodieswede

fabfoodieswede@hotmail.com

En reaktion till “VÄRLDENS BÄSTA OSTKAKA PÅ LA VINA’ I SAN SEBASTIAN

Hej, tack för att du läste! /Malin